Τοποθεσία & Πρόσβαση

Το Μικρό Πάπιγκο βρίσκεται σε απόσταση 59χλμ βορειοανατολικά των Ιωαννίνων και μαζί με το Μεγάλο Πάπιγκο  - απέχουν μεταξύ τους 2χλμ - αποτελούν τους δυο πιο διάσημους οικισμούς στα Ζαγοροχώρια.  Το Πάπιγκο βρίσκεται σε κομβικό σημείο, γειτνιάζει με την κύρια πύλη εισόδου της Αλβανίας στην Ελλάδα, ενώ δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως η Κέρκυρα, η Λευκάδα, τα Μετέωρα, η Πάργα και τα Σύβοτα, απέχουν περίπου στις 2 ώρες από το χωριό. Το γεγονός αυτό έχει δώσει τεράστια προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή, γι αυτό και ο οικισμός παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στα Ιωάννινα - μια ώρα μακριά από το Πάπιγκο -  λειτουργεί Αεροδρόμιο, ενώ καταλήγουν οι δυο μεγαλύτεροι αυτοκινητόδρομοι της Ελλάδας η Εγνατία και η Ιόνια Οδός. Τα γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η πρόσβαση για το Πάπιγκο να καθίσταται εύκολη, διότι η Αθήνα και το Διεθνές αεροδρόμιο της απέχει 4:30 ώρες περίπου, η Θεσσαλονίκη και το Διεθνές αεροδρόμιο 3:15,  ενώ το σημαντικότερο λιμάνι για την πρόσβαση της Ελλάδας στην Ευρώπη, αυτό της Ηγουμενίτσας, απέχει 1:30 ώρα περίπου.  Οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έχουν διευκολύνει την πρόσβαση προς δημοφιλείς προορισμούς και νησιά της Βορειοδυτικής Ελλάδας που προαναφέρθηκαν, όπως και προς τα αεροδρόμια της Πρέβεζας και Κέρκυρας αντίστοιχα.

Από την Ιόνια / Εγνατία Οδό

Από την Ιόνια / Εγνατία Οδό

Ο επισκέπτης εξέρχεται από Ιόνια - Εγνατία οδό στον κόμβο των Ιωαννίνων και συνεχίζει με  κατεύθυνση βόρεια, προς την πόλη των Ιωαννίνων. Όποιος δεν επιθυμεί να την επισκεφθεί συναντά 4χλμ πριν την πόλη την περιφερειακή οδό και την ακολουθεί έως το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης. Από εκεί συνεχίζει βόρεια με κατεύθυνση Κόνιτσα – Ζαγοροχώρια, διέρχεται το χωριό Καλπάκι και σε 5χλμ συναντά την επαρχιακή οδό Καλπακίου – Παπίγκου. Διερχόμενος από τα χωριά Μεσοβούνι και Αρίστη, καταλήγει μετά από περίπου 23χλμ περίπου στο Μικρό Πάπιγκο.

Δείτε τον Χάρτη
Από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Ο επισκέπτης που θα μας επισκεφθεί από το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, συνεχίζει βόρεια με κατεύθυνση Κόνιτσα – Ζαγοροχώρια, διέρχεται το χωριό Καλπάκι και σε 5χλμ συναντά την επαρχιακή οδό Καλπακίου – Παπίγκου. Διερχόμενος από τα χωριά Μεσοβούνι και Αρίστη, καταλήγει μετά από περίπου 23χλμ περίπου στο Μικρό Πάπιγκο.

Δείτε τον Χάρτη