Εκεί που η φύση συναντά τον πολιτισμό Πάπιγκο

Το Πάπιγκο είναι ένα μοναδικό ορεινό χωριό της Ελλάδας στα 1000 μέτρα υψόμετρο με δύο ξεχωριστές γειτονιές, το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο, τα οποία βρίσκονται σε μια εντυπωσιακή, πολυδιάστατη και διεθνή κατάσταση διατήρησης για την εξαιρετική άγρια ζωή, την γεωλογική και πολιτιστική τους αξία.

Περισσοτερες Πληροφοριες

Όντας ένα μνημείο της UNESCO ως μέρος του παγκόσμιου δικτύου Γεωπάρκων, το Πάπιγκο βρίσκεται στην καρδιά ενός από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης. Προσφέροντας υψηλής ποιότητας τουριστικές υποδομές και εγκαταστάσεις, αποτελεί το αγαπημένο χωριό για τους πεζοπόρους, τους φυσιολάτρες ή τους παρατηρητές της άγριας ζωής και υπόσχεται μια χαλαρωτική και περιπετειώδη διαμονή, μέσα από μια σειρά από καλά οργανωμένες δραστηριότητες και διαδρομές.

Ζήστε το μύθο σας στην Ελλάδα όπως ποτέ δεν φανταστήκατε, επισκεφθείτε τις "Ελληνικές Άλπεις", ελάτε στο Πάπιγκο!

  • Πραγματοποιήστε εκδρομές με ράφτινγκ και καγιάκ στον καθαρότερο ποταμό της Ευρώπης, τον Βοϊδομάτη.
  • Περιηγηθείτε με τα άλογα του τοπικού ομίλου ιππασίας στον περιβάλλοντα χώρο του Παπίγκου.
  • Ανεβείτε μέχρι τη μυθική Δρακόλιμνη στα 2100μ και σαρώστε με κιάλια τη γύρω περιοχή, για να ανιχνεύσετε το αγριόγιδο (άγρια ​​αντιλόπη) ή τον χρυσαετό, το μεγαλύτερο αρπακτικό πτηνό του πλανήτη.
  • Εξερευνήστε το διάσημο φαράγγι του Βίκου, το οποίο αποτελεί ένα από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου, ενταγμένο στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.
  • Περπατήστε από το Μεγάλο στο Μικρό Πάπιγκο, ακολουθώντας τις ερμηνευτικές πινακίδες για το φυσικό και γεωλογικό τοπίο της περιοχής, κάντε μια στάση και -εάν είστε θαρραλέος- βουτήξτε στις διάσημες οβίρες του Ρογκοβού (Κολυμπήθρες), ενώ παράλληλα θα θαυμάζετε τη μεγαλοπρέπεια των διάσημων Πύργων του Πάπιγκου.
  • Περιπλανηθείτε στις παραδοσιακές γειτονιές του Μικρού Παπίγκου και θαυμάστε την τέχνη της πέτρας και της ξερολιθιάς, ανακαλύψτε τις παλιές ορθόδοξες εκκλησίες και τα πολλά παρεκκλήσια του 10ου αιώνα, και πιείτε υψηλής ποιότητας νερό στις περίτεχνες κρίνες του χωριού.
  • Ακολουθήστε το μονοπάτι για το Κόκκινο Λιθάρι με θέα που κόβει την ανάσα προς το φαράγγι του Βίκου και αναζητήστε ίχνη καφέ αρκούδας πάνω στο μονοπάτι, από τον βραδινό της περίπατο.
  • Επισκεφθείτε το Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου (Μικρό Πάπιγκο), και του Γεωπάρκου (Μεγάλο Πάπιγκο).