O γαστρονομικός πλούτος του Ζαγορίου στο Εστιατόριο

Το απόλυτα ωραίο σκηνικό ολοκληρώνεται στο χώρο του καφέ-εστιατορίου.

Περισσοτερες Πληροφοριες

Εκτός από τις πατροπαράδοτες συνταγές με αγνά υλικά από το οικογενειακό κτήμα των ιδιοκτητών και ντόπιους παραγωγούς, θα χορτάσετε και με ασυναγώνιστη θέα, καθώς η καλοφτιαγμένη σάλα του, σε ζαγορίτικα πρότυπα, μοιάζει σαν να αιωρείται πάνω στον βράχο.

Το μενού στο Papigo Towers συνδυάζει τις παραδοσιακές συνταγές οι οποίες χάνονται στα βάθη των αιώνων με σύγχρονες γεύσεις και ιδέες. Βασικός στόχος της ομάδας αποτελεί η ευχαρίστηση του σύγχρονου επισκέπτη με την ταυτόχρονη μύηση του στην γαστρονομική ιστορία της περιοχής.

O Γαστρονομικός πλούτος του Ζαγορίου

Το καλαμπόκι αποτελούσε το βασικό δημητριακό της ηπειρώτικης γης, καλλιεργούταν στα ορεινά χωράφια και αλεσμένο στους παραδοσιακούς νερόμυλους, αποτελούσε βάση για το ψωμί και τις πίτες.

Το δύσβατο της περιοχής περιόριζε την αγροτική καλλιέργεια με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να στραφούν στην κτηνοτροφία και την τυροκομία.

Το πρόβειο βούτυρο ήταν το βασικό συστατικό της μαγειρικής μιας και το λάδι ήταν δυσεύρετο για τους ορεσίβιους.

Τα κρέατα - ιδιαίτερα το πρόβειο και το κατσικίσιο – και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αποτελούσαν τα βασικά είδη διατροφής των ηπειρωτών, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την αφθονία των μανιταριών, των άγριων βοτάνων και άλλων καρπών του δάσους που συνόδευαν τα κρέατα στα μαγειρευτά φαγητά.

Εμβληματική θέση στο γαστρονομικό πλούτο της περιοχής και ιδιαίτερα στο Ζαγόρι κατέχουν οι πίτες, με την μπατσαριά και την κασόπιτα να μην συναντώνται σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας, παρά μόνο στην περιοχή.